Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

Een septische put breekt het afval uit uw toiletten en eventueel ander sanitair af. Het min of meer gezuiverde water wordt het riool ingestuurd zodat het van daaruit verder kan worden afgevoerd. Echter dient een septische put van tijd tot tijd preventief geledigd te worden. 

Zodra leidingen verstopt zitten, is het hoog tijd uw septische put te ledigen. Hier vindt u de meest voorkomende oorzaken van ontstoppingen en hoe u een ontstopping kunt voorkomen.

Bij een goed gebruik dient u uw septische put om de paar jaar te ledigen. Dit is afhankelijk van uw gezinssamenstelling: bij een groter gezin zal het ledigen van de septische put frequenter voorkomen. 

Wel dient een septische put jaarlijks gecontroleerd te worden. Werkt de put nog goed? Is de kleur van het afvalwater in orde? 

Om een optimale werking van uw septische put te garanderen, kunt u rekening houden met het dagelijks gebruik van uw sanitair. Hier vindt u 5 tips die ervoor zullen zorgen dat uw septische put optimaal werkt en er dus ook voor zorgt dat er minder regelmatig geledigd moet worden. 

Laat uw septische put op een professionele manier te ledigen.