Tips

Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

TIP: VOORKOM VERSTOPPINGEN TIJDENS DE CORONACRISIS

De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Ontdek hoe je dit voorkomt.

Wanneer moet mijn septische put geledigd worden - Dekeyser

WANNEER MOET MIJN SEPTISCHE PUT GELEDIGD WORDEN?

Dekeyser vertelt u wanneer u uw septische put dient te ledigen en te reinigen.

Septische put ontdekken - Dekeyser

HOE WEET IK OF IK EEN SEPTISCHE PUT HEB?

Bent u in het bezit van een septische put? Het is belangrijk dat u dit te weten komt want een septische put heeft op tijd onderhoud nodig. Dekeyser helpt u graag verder om dit te weten te komen.

Regenwaterput zelf aanvullen - Dekeyser

UW REGENWATERPUT AANVULLEN BIJ DROOGTE

Dankzij regenwaterputten kunt u genieten van kosteloos gefilterd regenwater. Maar wat als het een tijdje niet geregend heeft en uw regenwaterput droog staat? Dekeyser vertelt u wat u kunt doen.

Regenwaterdruppels - Dekeyser

HET ONDERHOUD VAN UW REGENWATERPUT: ZELF DOEN OF EEN PROFESSIONAL INSCHAKELEN?

Hoe onderhoudt u uw regenwaterput? Kunt u deze zelf reinigen of is het beter dit te laten aanpakken door een professional? Dekeyers geeft u enkele tips hoe u zelf aan de slag kunt en wanneer u de hulp van een professional inroept. 

ontstoppen afvoerbuis - Dekeyser

TOILET VERSTOPT, ZELF ONTSTOPPEN OF BETER LATEN DOEN?

Je toilet is verstopt, pak je dit zelf aan of laat je de verstopping oplossen door een expert? Dekeyser geeft een aantal tips rond het verhelpen van een verstopt toilet.

Geurhinder opsporen - Dekeyser

WAT TE DOEN TEGEN GEURHINDER BIJ REGENWEER?

Niets zo vervelend als geurhinder in je woning. Zeker wanneer de geur blijft hangen en het niet te verklaren is waar ze vandaan komt. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om geurhinder in je woning op te sporen.

Maar wat als de stank enkel aanwezig is bij regenweer of dan net erger wordt? Dit kan verschillende oorzaken hebben

5 tips voor optimale werking septische put - Dekeyser

5 TIPS VOOR OPTIMALE WERKING SEPTISCHE PUT

Als de bacteriën in een septische put of beerput de afbreking niet meer aankunnen, dan verstopt de afvoerbuis geleidelijk aan. Wordt er een object ingegooid die zichzelf niet kan afbreken, of vast komt te zitten in de afvoerbuis dan heeft u een probleem. Het is belangrijk dat u de werking van deze bacteriën zo goed mogelijk respecteert. Hieronder staan enkele tips om de werking van uw septische put of beerput te verbeteren. 

Onderhoud beerput en septische put - Dekeyser

ONDERHOUD BEERPUT EN SEPTISCHE PUT

Er zijn verschillende systemen die zorgen voor de waterafvoer van uw woning of bedrijf. U kunt een beerput of een septische put hebben of u kan rechtstreeks verbonden zijn met het rioleringsnet. In de eerste 2 gevallen is het belangrijk dat u deze putten regelmatig in de gaten houdt zodat u geen problemen krijgt. 

oorzaken verstopte afvoerbuis - Dekeyser

OORZAKEN VERSTOPTE AFVOERBUIS

Mocht u zich afvragen hoe het komt dat afvoerbuizen verstoppen dan kunt u altijd bij Dekeyser terecht. Het vermijden van een verstopping is belangrijk maar niet altijd even gemakkelijk. Laat daarom periodiek en pro-actief uw beerput of septische put ledigen.

wanneer is een septische put verplicht - Dekeyser

WANNEER IS EEN SEPTISCHE PUT VERPLICHT?

Het is niet altijd verplicht om een septische put te plaatsen. Het kan ook via de riolering. A.d.h.v. het zoneringsplan wordt bepaald of u een aansluiting nodig hebt op het riool, een septische put of een IBA. Om het water zoveel mogelijk te zuiveren is het noodzakelijk dat het afvalwater afgevoerd wordt naar een waterzuiveringsstation.

Soorten septische putten - Dekeyser

SOORTEN SEPTISCHE PUTTEN

Bij het plaatsen van een septische put heeft u meestal de keuze uit een betonnen of een septische put in PVC. Zowel een betonnen als een PVC uitvoering heeft zo zijn voor- en nadelen. 

waarvoor kunt u regenwater gebruiken - Dekeyser

WAARVOOR KUNT U REGENWATER GEBRUIKEN

In het dagdagelijkse leven wordt er heel wat water gebruikt. Denk maar aan het doorspoelen van het toilet, een bad of douche nemen, om te koken, enz. Vaak staan we er niet bij stil hoeveel water we effectief verbruikt hebben tot die waterfactuur terug in de bus zit. Regenwater kan een oplossing bieden om de kosten te drukken.

Verschil tussen grijs en zwart afvalwater - Dekeyser

VERSCHIL TUSSEN GRIJS EN ZWART AFVALWATER

Het is vanzelfsprekend dat huishoudelijk afvalwater terecht komt in een septische put. Maar wist u ook dat er 2 verschillende soorten afvalwater zijn? We hebben enerzijds grijs water en anderzijds zwart water. Benieuwd naar het verschil tussen beide?