Tips

5 tips voor optimale werking septische put | Dekeyser nv

5 TIPS VOOR OPTIMALE WERKING SEPTISCHE PUT

Als de bacteriën in een septische put of beerput de afbreking niet meer aankunnen, dan verstopt de afvoerbuis geleidelijk aan. Wordt er een object ingegooid die zichzelf niet kan afbreken, of vast komt te zitten in de afvoerbuis dan heeft u een probleem. Het is belangrijk dat u de werking van deze bacteriën zo goed mogelijk respecteert. Hieronder staan enkele tips om de werking van uw septische put of beerput te verbeteren. 

ONDERHOUD BEERPUT EN SEPTISCHE PUT

Er zijn verschillende systemen die zorgen voor de waterafvoer van uw woning of bedrijf. U kunt een beerput of een septische put hebben of u kan rechtstreeks verbonden zijn met het rioleringsnet. In de eerste 2 gevallen is het belangrijk dat u deze putten regelmatig in de gaten houdt zodat u geen problemen krijgt. 

OORZAKEN VERSTOPTE AFVOERBUIS

Mocht u zich afvragen hoe het komt dat afvoerbuizen verstoppen dan kunt u altijd bij Dekeyser terecht. Het vermijden van een verstopping is belangrijk maar niet altijd even gemakkelijk. Laat daarom periodiek en pro-actief uw beerput of septische put ledigen.

WANNEER IS EEN SEPTISCHE PUT VERPLICHT?

Het is niet altijd verplicht om een septische put te plaatsen. Het kan ook via de riolering. A.d.h.v. het zoneringsplan wordt bepaald of u een aansluiting nodig hebt op het riool, een septische put of een IBA. Om het water zoveel mogelijk te zuiveren is het noodzakelijk dat het afvalwater afgevoerd wordt naar een waterzuiveringsstation.

Soorten septische putten | Dekeyser nv

SOORTEN SEPTISCHE PUTTEN

Bij het plaatsen van een septische put heeft u meestal de keuze uit een betonnen of een septische put in PVC. Zowel een betonnen als een PVC uitvoering heeft zo zijn voor- en nadelen. 

WAARVOOR KUNT U REGENWATER GEBRUIKEN

In het dagdagelijkse leven wordt er heel wat water gebruikt. Denk maar aan het doorspoelen van het toilet, een bad of douche nemen, om te koken, enz. Vaak staan we er niet bij stil hoeveel water we effectief verbruikt hebben tot die waterfactuur terug in de bus zit. Regenwater kan een oplossing bieden om de kosten te drukken.

Verschil tussen grijs en zwart afvalwater | Dekeyser nv

VERSCHIL TUSSEN GRIJS EN ZWART AFVALWATER

Het is vanzelfsprekend dat huishoudelijk afvalwater terecht komt in een septische put. Maar wist u ook dat er 2 verschillende soorten afvalwater zijn? We hebben enerzijds grijs water en anderzijds zwart water. Benieuwd naar het verschil tussen beide?