Geurhinder

Een onverklaarbare rioolgeur

We weten allemaal dat rioolgeur of stank van de afvoerbuizen niet meteen de meest aangename geuren zijn. Niemand wilt dat zijn of haar huis de hele dag door ruikt naar ‘puttekes’-geur. In een woning zijn er heel wat redenen die deze geur veroorzaken daarom is het noodzakelijk om de oorzaak op te sporen en de vieze geur te elimineren.

Oorzaken van geurhinder

Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis van een slechte geur zitten.

Een lek of een verstopping in de afvoerbuizen, een vervuilde regenwaterput, een overgelopen of verstopte septische put, enz. Verouderde afvoerbuizen kunnen net zoals een lek ook de vieze geurtjes doorlaten.

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom er zich een slechte geur voordoet. Neem het zekere voor het onzekere bij aanhoudende vieze geuren in uw woning en laat dit verder bekijken door een specialist.

Geurhinder opsporen

Het is niet altijd evident om de oorzaak van de stinkende geur te vinden. En al zeker niet wanneer de geur niet constant aanwezig is. Sommige geuren komen maar bij bepaalde weersomstandigheden naar boven.

Lek in de afvoerbuis

Ons team van specialisten kan de lekken gemakkelijk opsporen door gebruik te maken van een camera. Wanneer er een lek is, kan deze met de camera getraceerd worden.

Indien gewenst kunnen de beelden opgenomen worden en eventueel dienen als bewijs voor een verzekeringsgeval.

Een verstopping in de afvoerbuis

Niet alleen een lek kan een vieze geur veroorzaken, ook een verstopping of een breuk in de afvoerbuis kan hier een oorzaak van zijn. Merkt u de eerste sporen van een verstopping? Neem dan onmiddellijk contact op met onze ontstoppingsdienst zodat het probleem niet erger wordt.

Vervuilde regenwaterput

Wanneer de regenwaterput niet geregeld een reiniging krijgt, kan deze na verloop van tijd ook vieze geurtjes veroorzaken. Laat uw regenput regelmatig reinigen zodat u alvast deze oorzaak kan uitsluiten.

Overgelopen septische put

Een septische put is niet bepaald een bron voor aangename geurtjes. Wanneer deze overloopt komen de vieze geuren vrij en dit kan er voor zorgen dat het stinkt in uw woning. Door regelmatig de septische put te laten ledigen zal u ervoor zorgen dat uw put niet meer overloopt en ook geen verstopping zal veroorzaken.

Camera onderzoek - Dekeyser

Camera inspectie

Naast het opsporen van lekken kunnen wij ook verstoppingen opsporen met onze camera inspectie. Verstoppingen kunnen ook aan de basis van vieze geurtje liggen en dienen eerst opgelost te worden alvorens de slechte geur verholpen kan worden.

Ons team van specialisten gebruikt een camera om duidelijk te kunnen zien waar en voornamelijk wat de oorzaak van de verstopping is zodat ze gericht te werk kunnen gaan en het probleem zo snel mogelijk kunnen verhelpen.

Last van een vieze geur?

Heeft u last van een constante rioolgeur in uw woning? Of duikt er een vieze geur op regelmatige basis op? Neem dan snel contact met ons op. We sporen de oorzaak op en we zorgen dat de vieze geur verdwijnt uit uw woning.